Adatkezelési tájékoztató - Ingyenes Játékok

Kérjük, olvassa el az adatvédelmi szabályzatot!

Jelen szabályzat  Kis Ernő EV. (2600 Vác, Szegfű utca 10.) (továbbiakban üzemeltető / adatkezelő) által üzemeltetett, Ingyenesjatekok.hu Internet címen elérhető weboldalon (a továbbiakban Weblap) publikált tartalomszolgáltatás igénybe vételének adatvédelmi szabályait tartalmazza.

  • Tájékoztató rendelkezéseinek kialakításakor különös tekintettel fettük figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”), a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”), továbbá a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény („Grtv.”) rendelkezéseit.

Adatkezelők köre az ingyenesjatekok.hu portálon: (Ezek a cégek az Ingyenesjatekok.hu portálon való regisztráció során megadott adatokat nem kezelhetik, de az oldal használatával olyan reklám és statisztikai célú cooki-kat helyezhetnek el a felhasználó számítógépén, amelyek személyes adatokat tárolnak.) Ezeknek a cégeknek az adatkezelásáre az ingyenesjatekok.hu portál üzemeltetőjének semmilyen ráhatása nincs.


Adatkezelés célja

Az Adatkezelő által folytatott adatkezelések célja:

1) a Felhasználó azonosítása, a Felhasználóval való kapcsolattartás

2) a Felhasználói jogosultságok (a Felhasználó által igénybe vehető szolgáltatások) azonosítása;

3) a Felhasználó által igénybe vett Szolgáltatások valamint a hirdetések testreszabásának elősegítése, a kényelmi funkciók igénybevétele;

4) egyedi felhasználói megkeresések kezelése, intézése;

5) statisztikák, elemzések készítése;

6) közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés (pl. hírlevél, eDM, stb.)

7) Felhasználó által generált tartalmak (pl. hozzászólás, chat, blog, fórum stb.) közzétételéhez tárhely biztosítása;

8) közösségi szolgáltatások (fórum, hozzászólás) esetén Felhasználók egymás általi azonosításának biztosítása, egymással folytatott kommunikációjuk lehetővé tétele;

9) a Felhasználók jogainak védelme;

10) az Adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítése.


A kezelt adatok köre:

A Felhasználó döntése alapján az Adatkezelő a portál szolgáltatásainak igénybevételéhez kapcsolódóan kezelheti az alábbi adatokat:

  • Név
  • Felhasználónév
  • Email cím (nem nyilvános)
  • Profil kép

Ezeket azadatokat profil törlésig tároljuk, a nem nyilvános adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél számára csak jogerős bítósági végzés alapján továbbítjuk.

Függetlenül a fentebb feltüntetett adatoktól előfordulhat, hogy Szolgáltatások üzemeltetéséhez technikailag kapcsolódó szolgáltató, az Adatkezelő tájékoztatása nélkül a honlapok valamelyikén adatkezelési tevékenységet folytat. Az ilyen tevékenység nem minősül az Adatkezelő által folytatott Adatkezelésnek. Az Adatkezelő minden tőle telhetőt megtesz az ilyen adatkezelések megakadályozása és kiszűrése érdekében.


Hozzászólás

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe (az ip címet automatikusan 000.000.000.000 formátumra alakítjuk) és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás közzététele után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Média

Amennyiben egy felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Közösségi média

Honlapunkon integrált linkeket találunk a különböző közösségi médiaszolgáltatásokhoz (Facebook, Google+).

A Kűlső szolgáltatók 2018. május 25. napját követően a részükre az Adatkezelők által továbbított és általuk kezelt vagy feldolgozott Személyes adatokat a GDPR által előírt rendelkezésekkel összhangban rögzítik, kezelik, ill. dolgozzák fel és erről nyilatkozatot tesznek az Adatkezelok részére.

Ilyen külső szolgáltatók lehetnek a social oldalak (Facebook, Google..stb), regisztrációt vagy belépést könnyítő szolgáltatásaik.

Felhívjuk figyelmét arra, hogy mi, az ingyenesjatekok.hu oldal szolgáltatójaként nem ismerjük az átvitt adatok tartalmát, valamint azt, hogy ezeket a Facebook, Google stb… miként használja. Erre vonatkozó további információkat a Facebook   vagy a Google adatvédelmi tájékoztatójában talál.

reCAPTCHA

Regisztráció során az adatkezelő a reCAPTHCA  szolgáltatását veszi igénybe, mely egy olyan automatikus teszt, ami nagy valószínűséggel megkülönböztethetővé teszi az emberi felhasználókat a rosszindulatú programoktól, más számítógépes rendszerektől vagy műszaki megoldásoktól az ingyenesjatekok.hu portálra történő regisztráció során. A felhasználó a teszt elvégzésével igazolhatja, hogy emberi felhasználó. A reCAPTCHA ellenőrző szolgáltatást a Google Inc. (székhely: 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok) biztosítja. Ajánljuk figyelmébe a  Google szolgáltatási feltételeit és a Google adatvédelmi irányelveit. A szolgáltatásra a továbbiakban mint „captcha ellenőrzés”hivatkozunk. Az Adatkezelő kizárólag a captcha ellenőrzés eredményét kapja meg a Google Inc.-től, vagyis azt az adatot, amely megmutatja, hogy a regisztrálni kívánó személyt emberi felhasználónak tekinti-e a reCAPTCHA szolgáltatás. A reCAPTCHA négyzet kijelölésével és regisztrációjával mindenki elfogadja az ingyenesjatekok.hu portál adatvédelmi szabályzatát, és felhasználási feltételeit.


Cookie kezelés

A cookie (magyarul süti) a honlapok által az Ön számítógépére küldött és a számítógépének merevlemezén tárolt kis méretű szöveges adat. Ezt a böngésző programja tárolja és küldi vissza a honlap számára, amíg Ön az adott honlapon böngészik. Léteznek olyan cookie-k, melyek a böngésző bezárásakor törlődnek, illetve olyanok is, melyek minden esetben meghívásra kerülnek, amikor Ön újra meghívja ugyanazt a honlapot, mely lerakta azt a számítógépére.
A cookie tartalmazza a webhely nevét, a cookie nevét és értékét, valamint az élettartamát.
A cookie-k fogadására vonatkozó engedélyeket és tiltásokat  a portál bal alsó sarkában lévő cookie ikonnal, vagy a böngészője beállításainál kezelheti. A cookie ikon segítségével az alapvető cookie-k letiltása nem lehetséges. Amennyiben Ön az alapvető cookie-k használathoz sem szeretne  hozzájárulni, tiltsa le a cookie-k használatát böngészőjében, bár jelezzük, hogy ez esetben oldalunk működésképtelenné vallhat az Ön számára.

Cookie-k az Ingyenesjatekok.hu portálokon.
Bizonyos cookie-k használatára a mi honlapunknak is szüksége van.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Az Ingyenesjatekok.hu  portálon megjelenő hirdetések és statisztikák kedvéért a honlapunk böngészése során harmadik fél (pl. a Google) is elhelyezhet cookie-t az Ön számítógépén. Ennek célja lehet, hogy az Önt érdeklő hirdetések jelenhessenek meg az Ön számára, vagy hogy statisztikát készíthessünk a honlapunk látogatóiról és azok böngészési szokásairól. Az általunk használt Google Analytics kód anonim beállítással üzemel, így csupán olyan statisztikai adatokat gyűjtünk vele, amelyek személyhez és Ip címhez nem köthetők. Amennyiben elfogadja cookie használatunkat, hozzájárul olyan harmadik fél által elhelyezett cookie-k elhelyezésére is, amik személyes adatokat tárolnak. Ilyenek például a Google adsense reklámok, vagy a szociális hálóztok (Facebook, Youtube, Twitter) által elhelyezett cookie-k.  Amennyiben többet szeretne tudni arról, hogyan használja a Google a cookie-kat a partner weboldalakon, itt olvashatja el.

Aki az ingyenesjatekok.hu portál játékait használja, tudomásul veszi, hogy a játékok hivatalos forgalmazói a játékokon belül Google reklámokat jelenítenek meg. Ezek a reklámok Cookie-kat helyezhetnek el az Ön számítógépén. Erre semmilyen hatással nincs az ingyenesjatekok.hu portál üzemeltetője. A játékok forgalmazói olyan linkeket is elérhetővé tehetnek a játékon belül, amelyek a saját oldalukra irányítják azt, aki a linkekre kattint. Ebben az esetben már a játékforgalmazó adatkezelési irányelvei lesznek érvényesek.

Az ingyenes játékforgalmazók listája és adatkezelésük:


Feltétlenül szükséges munkamenet cookie-k az Ingyenesjatekok.hu portálon:

Ezek nélkülözhetetlenek a weboldalunkon történő navigáláshoz, weboldalunk kulcsfontosságú funkcióinak működéséhez és a védett tartalmak eléréséhez. Ezek a cookie-k az adatlapok kitöltéséhez szükséges információkat és esetenként az Ön által kiválasztott nyelvet tárolják, és nem gyűjtenek Önről olyan információkat, melyekkel Önt azonosítani lehetne, melyeket marketing céljából fel lehetne használni, vagy amelyek emlékeznének arra, milyen más honlapokon járt. A honlap bezárása után e sütik automatikusan törlődnek és a munkamenet lezárásra kerül.

PHPSESSID  –  A PHPSESSID egy natív PHP munkamenet cookie, ami lehetővé teszi a webhely számára, hogy tárolja a szerializációs állapotadatokat. Használata egy felhasználói munkamenet létrehozására szolgál, és az állapotadatok átmeneti cookie-n keresztül történő továbbítására.  Mivel a PHPSESSID cookie-nak nincs lejárati ideje, a böngésző bezárásakor eltűnik. (Lejárat: a munkamenet végén)

wordpress_sec_{véletlen kód} – Ez egy natív PHP munkamenet cookie, ami lehetővé teszi a webhely számára, hogy tárolja a szerializációs állapotadatokat. Használata egy felhasználói munkamenet létrehozására szolgál, és az állapotadatok átmeneti cookie-n keresztül történő továbbítására.  Mivel ennek a cookie-nak nincs lejárati ideje, a böngésző bezárásakor eltűnik. (Lejárat: a munkamenet végén)

bp-activity-oldestpage – Ezt a cookie-t információ tárolására használjuk, amikor több oldalas közösségi tevékenység történik. A cookie lényegében megjegyzi, hogy a “több betöltés” opció mely tevékenységi oldalon történt, és ezáltal biztosítja, hogy ne jelenjen meg újra a már megtekintett véletlen tartalom.

mygallerypersist – Ez egy munkamenet cookie ami optimalizálja a webes képek működését. A cookie hozzárendel egy értéket a megtekintett képekhez. A kijelentkezés után a cookie-k eltűnnek.

wordpress_test_cookie – Egy munkamenet-cookie, ami törlődik a böngésző bezárásakor. A WordPress beállítja ezt a cookie-t, amikor belép a bejelentkezési oldalra. A cookie segítségével ellenőrizheti, hogy a webböngésző engedélyezi vagy elutasítja a cookie-kat.


Egyéb belső funkcionális cookie-k a Ingyenesjatekok.hu portálon:

Ezek a cookie-k a felhasználói élmény javítása érdekében észlelik, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapunkat, megjegyzik az Ön korábbi felhasználüi döntéseit (mint például a felhasználóneve, jelszava, választott nyelv, régió, bejelentkezett-e egy korábbi munkamenet során, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások), hogy ilyen módon jobb és személyre szabottabb funkciókat kínálhassunk Önnek. 

Ezek a cookie-k nem követik Önt nyomon más honlapokon folytatott tevékenységét és nem használjuk azokat olyan célra, hogy hirdetéseket küldjünk Önnek más oldalakon keresztül.

(A lent feltüntetett cookie-k nem feltétlenül szükségesek a portál alapszintű működéséhez, de bizonyos funkciók használatakor ( pl.: bejelentkezés, bejegyzés megtekintés, hozzászólás) mindenképp elhelyezésre kerülnek.

rated_[véletlen kód] – Ez a cookie menti, amikor értékelünk egy játékot. (Lejárat: 1 év)

wp-favorite-posts-[véletlen kód] – Ez a cookie akkor jön létre, amikor bejelentkezés nélkül adunk a kedvencekhez egy játékot. Feladata a kedvencek tárolása. (Lejárat: 1 hónap, vagy a kedvencek törlésekor)

wordpress_logged_in_{véletlen kód} – Bejelentkezés után ennek a cookie-nak a segítségével rögzíti a portál, hogy belépett egy felhasználó. Enélkül a cookie nélkül automatikusan kiléptetné a rendszer. (Lejárat: 2 hét, vagy kilépéskor)

wordpress_ {véletlen kód}  –   Ezt a cookie-t bejelentkezéskor használjuk a hitelesítési adatok tárolására. Használata csak az admin konzol területére korlátozódik. (lejárat: 2 hét, vagy kilépéskor)

wfwaf-authcookie-{véletlen kód} – ez egy biztonsági cookie, amivel ellenőrizzük az oldalon bejelentkezett felhasználót, hogy tényleg valós személy, és nem bot vagy biztonsági fenyegetés. (Lejárat: 1 nap, vagy kilépéskor)

CookieScriptAccept – A cookie használat elfogadása esetén ez a cookie menti az aktuális állapotot. (Lejárat: 1 év)

CookieScriptConsent –  A cookie használati engedélyének módosítása esetén a fenti cookiescriptaccept  cookie-t váltja fel. (Lejárat: 1 év)


Harmadik féltől származó cookie-k a Ingyenesjatekok.hu portálon:

Honlapunkon időnként külső webes szolgáltatások segítségével jelenítünk meg különféle tartalmakat, mely néhány olyan cookie tárolását eredményezheti, melyeket nem mi felügyelünk, így értelemszerűen nincs befolyásunk arra, hogy ezek a weboldalak, illetve külső domainek milyen adatokat gyűjtenek arról, hogy Ön miként használja ezeket a beágyazott tartalmakat.

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

(A lent feltüntetett cookie-k a Google Analytics által kerülnek elhelyezésre, hogy névtelen statisztikai adatokat gyűjthessünk az oldal látogatóiról.)

_ga   –  Google Analytics a felhasználói böngészéshez. (Lejárat: 2 év)
_gat_gtag_UA_{számsor}_1  – A Google Analytics a kérelmek korlátozására. (Lejárat: 1 perc)
_gid  – Google Analytics a felhasználók azonosításához. (Lejárat: 2 nap)

Cookie használat engedélyezése esetén…
Oldalunk böngészésekor a Google cookie-kat alkalmazhat reklámok megjelenítésénél, Google+ megosztásnál, vagy YouTube videók megtekintésénél. Ezekről a cookie-k-ról ITT tájékozódhat.

Oldalunk használatakor a Facebook is elhelyezhet cookie-kat böngészőjében például egy megosztás alkalmával. A Facebook Cookie használatáról ITT tájékozódhat.


Jogérvényesítés:

A Felhasználó az Adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu) fordulhat.

A Felhasználó jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Az Adatkezelő kérésre a Felhasználót tájékoztatja a jogorvoslat lehetőségéről és eszközeiről.

Regisztráció esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Felhasználóink az Ingyenesjatekok.hu portálon kezelt adataikat IDE kattintva kérhetik le, vagy töröltethetik. 


Módosítva 2018.06.05

Top